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TDC Modules and Kits Follow-on Contract

Questions and Answers

as of 26 February 2004

1. QUESTION:  To your knowledge, is there anything in the FAR that defines the term "subcontractor"?

ANSWER:  The definition of "subcontractor" is found at FAR 3.502-1.  Please note that the word "subcontract" referenced in this definition is defined in FAR 3.502-1 and FAR 12.001. 

2. QUESTION:  What is the reason for specifying 200' of coax cable if the antenna is to be mounted on a 9 meter mast? 

ANSWER:  To allow deployment of the antenna systems remotely from indoor baseband and RF equipment and ensure that programming and monitoring can occur in an indoor environment.

QUESTION:  Additional data for the masthead on the existing (currently deployed) 15 meter mast is needed to ensure that the kit proposed fits properly.  Specifically, we need the type and current configuration of the masthead. 

ANSWER:  There are no currently deployed 10 or 15-meter masts.  The Cellular Hub Module (CHM) and Antenna Kit Baseline Requirements Document only require mounting on fielded 9-meter masts.  To date, TDC has used two different pan and tilt or tilter mechanisms on currently fielded equipment.  These are ARA-INC TP6 series (pulley operated) pan and tilt and the Mastsystems 303267 tilter.

3. QUESTION:  Is it a correct assumption that the microwave radio is currently installed at the top of the mast? 

ANSWER:  Yes.  The radio is typically installed at the top of the mast.

QUESTION:  Can the Cellular Antenna Kit be mounted at the top of the mast or must there be provisions to mount it elsewhere?

ANSWER:  Antenna configurations do not preclude mounting on or below the pan and tilt mechanisms.  However the means must be provided for alternate mounting such that any cellular antennas on the mast do not preclude simultaneous mounting and operation of other RF equipment, such as the TDC RFMv1/RFMv2/RFMv3 LOS radios etc.

QUESTION:  What locations along the mast are NOT desirable for mounting of the kit? 

ANSWER:  Non-desirable locations are locations that negatively affect safety, mast setup, mounting, or the performance of any systems mounted on the mast. 

4. QUESTION:  What is the weight and wind loading that the mast can carry? 

ANSWER:  The mast is an ARA NK9/TP6-101.  Specific weight and wind loading characteristics should be obtained from the vendor. 

QUESTION:  Can you provide a "typical" deployment scenario and drawing for how this kit is to be used?

ANSWER:  There is no typical deployment scenario.  As stated in the BRD this system will interface to TDC equipment via T1/E1 connections and provide extension of voice connectivity to mobile users.  

5. QUESTION:  What is the preferred R.F. footprint when the system is made operational?

ANSWER:  As described in the RFP for the Cellular Antenna kit, sectored 120 degree segments or 360, depending on the antenna.  Note that this does not imply hemispherical coverage for the antenna configurations.  However, sufficient vertical coverage is required to account for terrain variation between the base station and mobile elements.

QUESTION:  What is the required radius of coverage?

ANSWER:  The radius of coverage will depend on antenna used, antenna elevation, frequency, terrain, terrain features such as foliage, buildings etc.  Taking the above into consideration in a deployed environment, it is expected that operation with a single mast mounted antenna will provide talk-in and talk-out operation in the range of 0.6 to 6 miles.

